Matematik
ARG. MATEMATIK !
12. maj 2008 af
CillehXD (Slettet)
Et eksempel:
Øvelse 1 side 227
Et lån skal betales med 30 lige store halvårlige ydelser på 3.125 kroner, hvoraf den første ydelse betales et halvt år efter lånets optagelse. Renten er 3% pr. halvår.
y= 3.125
r= 3%
n= 30 lige store halvårlige ydelser = 15 års ydelser.
3.125(1+0.03)^-15=2.006
Det vil sige at hvis man skal optage et lån på 2.006 kroner, så skal man betale 3.125 kroner tilbage hver halvår.
Er det rigtigt ? For for mig lyder det af satans til !
Øvelse 1 side 227
Et lån skal betales med 30 lige store halvårlige ydelser på 3.125 kroner, hvoraf den første ydelse betales et halvt år efter lånets optagelse. Renten er 3% pr. halvår.
y= 3.125
r= 3%
n= 30 lige store halvårlige ydelser = 15 års ydelser.
3.125(1+0.03)^-15=2.006
Det vil sige at hvis man skal optage et lån på 2.006 kroner, så skal man betale 3.125 kroner tilbage hver halvår.
Er det rigtigt ? For for mig lyder det af satans til !
Svar #2
12. maj 2008 af mathon
G = y/r[1-1,03^(-30)] = (3.125)/0,03*[1-1,03^(-30)] = 61.251,38
"Det vil sige at hvis man skal optage et lån på 2.006 kroner, så skal man betale 3.125 kroner tilbage hver halvår"
er
naturligvis ikke rigtig
"Det vil sige at hvis man skal optage et lån på 2.006 kroner, så skal man betale 3.125 kroner tilbage hver halvår"
er
naturligvis ikke rigtig
Skriv et svar til: ARG. MATEMATIK !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
