Matematik

Udregnelse af højde af gletscher

13. maj 2008 af S0me0ne (Slettet)
Hej, jeg mangler hjælp med del b) i denne her opgave :)

Når en gletscher bevæger sig ned ad en bjergside, afhænger isens fart bl. a. af dybden
under gletscheroverfladen. Jo dybere man kommer ned i gletscheren, jo langsommere
bevæger isen sig.
I en model for en bestemt gletscher regner man med, at isens fart er givet ved
v=100-0,00046*h^4 ,
hvor v er farten, målt i cm/år, og h er dybden, målt i meter.

a) Bestem isens fart i 16 meters dybde og i overfladen.
Langs gletscherens bund er isens fart 0.

b) Hvor høj er gletscheren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

b)
v = 100-0,00046*h^4
0,00046*h^4 = 100-v
h^4 = (100-v)/0,00046

h = ((100-v)/0,00046)^(1/4)







Skriv et svar til: Udregnelse af højde af gletscher

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.