Matematik

2. grads...

13. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej alle..
Jeg har en smule trouble med den he opgave.. den lyder:
y = x^2-x-2
Bestem rødderne i andengradspolynomiet og faktorisér polynomiet.

Hvordan hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint: nulreglen

se evt. http://peecee.dk/upload/view/113846

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Udregn først rødderne med diskriminanformlen. Herefter er det nemt at faktorisere.

Du kan dog også bare faktorisere med det samme og bruge nulreglen til at bestemme rødderne:

y=(x-2)(x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)

for at finde ud af om polynomiet overhovedet har nogle rødder (dvs skæringer med x-akse) bestemmer man d, diskriminanten vha formlen:

d = b^2 - 4ac

hvis d = 1 ---> en rod
hvis d > 0 ---> to rødder
hvis d < 0 ---> ingen rødder

så hvis du får 0 eller et positivt tal går du videre og finder rødderne vha disse to formler:

x = ( -b + v(d))/ 2
x = ( -b - v(d))/ 2

faktoriseringen kan jeg ikke hjælpe dig med hehe..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Én rod: d=0

Svar #5
13. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)

at faktorisere er det når man opløser i rødder?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af dnadan (Slettet)

faktorisere:
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine to rødder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)

# 4

Hov! Ja sgu..

Og så er det også 2*a min dividerer med når man finder rødder, og ikke blot 2.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/36378

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2008 af mathon

y = x^2-x-2 = (x-(1/2))^2 - (9/4)

(x-(1/2))^2 - (9/4) = 0

(x-(1/2))^2 = (3/2)^2

|x-(1/2)| = (3/2)

x-(1/2) = +-(3/2)

x = (1/2)+-(3/2)

x€{-1,2}

Skriv et svar til: 2. grads...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.