Matematik

Potens

13. maj 2008 af ZOZ (Slettet)
Hej, nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Det oplyses, at hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved f(x)=b*x^a,
hvor f(x) er hastigheden, målt i km/t, og x er vanddybden, målt i meter.

Jeg ved at a= 0,5 og b= 11,4

Ved positionen P er vanddybden dobbelt så stor som ved positionen Q.

c) Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q?

Jeg har et resultat, men ønsker at se fremgangsmåden, da jeg ikke er sikker på hvordan man skal gøre.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive din fremgangsmåde op, så vi kan sammenligne med noget :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

det skulle jeg lige spørge om

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Du kan benytte formlen
F_y = (F_x)^a = 2^0,5 = 1,414.
41,4 %

Svar #4
13. maj 2008 af ZOZ (Slettet)

Hej Daniel..

Altså jeg har bare skrevet 2^0,5= 1,414 (2, da det er dobbelt så stort)
1,414-1= 0,41
41 % større

Er det rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2008 af mathon

f(xo) = 11,4*sqrt(xo)
f(2xo) = f(x) = 11,4*sqrt(2xo) = sqrt(2)*(11,4*sqrt(xo)) = sqrt(2)*f(xo)

f(x)/f(xo) = sqrt(2) = 1,41421 = 1,0 + 0,41421 = 100% + 41,421%
f(x_P) er således 41,421% større end f(x_Q)

Svar #6
13. maj 2008 af ZOZ (Slettet)

okay tak ibibib...
Men er det F-(minus) y, eller?

Hvad hvis det er det omvendte jeg skal finde, dvs. x.. Hvilken formel skal jeg så bruge?

Svar #7
13. maj 2008 af ZOZ (Slettet)

Hvad er sqrt for noget? :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

sqrt = square root = kvadratrod

Svar #9
13. maj 2008 af ZOZ (Slettet)

okay.. mange tak :)

Brugbart svar (2)

Svar #10
14. maj 2008 af mathon

det omvendte

f(xo) = 11,4*sqrt(xo)
2f(xo) = 11,4*sqrt(X) ....ligningerne divideres

2 = sqrt(X/xo)......som kvadreres
4 = X/xo

X = 4*xo
dvs.
en hastighedsfordobling modsvares af en firedobling af vanddybden





Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2011 af Ceciliegymj (Slettet)

 hvad er f(xo) ? 


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.