Matematik

løs ligningen uden hjælpemidler

13. maj 2008 af pjep (Slettet)
(x+1)(x-1)(x^2+1) = 0

hvad skal jeg gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Brug nulreglen

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

brug nulreglen. hvis a*b = 0, så må enten a=0 eller b=0

dvs. x+1=0 eller x-1=0 eller x^2+1=0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Hele udtrykket giver kun 0 hvis et af ledene giver 0. Derfor skal du egentlig løse:

x+1 = 0
x-1 = 0
x^2+1 = 0

Og de fundne x-værdier er så alle løsninger.

Svar #4
13. maj 2008 af pjep (Slettet)

så det vil sige x = 1 v -1 ??

det var en super god fremgangsmåde:)
tak for svarene!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, der er vel ingen løsninger i den sidste ligning, x^2+1=0

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)

så svaret er x= -1 V x= 1?????

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

Jeg kan aldrig finde ud af det, betyder "v" "og" eller "eller" (mærkelig sætning)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)

hmmm sorry. det er min fejl V = eller og og = ^

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

yes, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

men det skal være "eller" i denne sammenhæng.

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

eller... nu bliver jeg helt i tvivl. andre?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2008 af Isomorphician

eller

Svar #14
13. maj 2008 af pjep (Slettet)

eller

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)

hmm nej og

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)

jo elelr

Brugbart svar (1)

Svar #17
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

men hvis x=1 OG x=-1 så giver ligningen jo også 0, da 0*0*0=0?

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)

Hmm så der skal stå og???

Brugbart svar (0)

Svar #19
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

Eller, det er egentlig 0*0*a = 0, eftersom x^2+1 ikke er 0, men pointen er der vel stadigvæk?

Brugbart svar (0)

Svar #20
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

x får jo svært ved at antage to forskellige værdier samtidig.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.