Matematik

kuglens ligning

13. maj 2008 af dandan (Slettet)
Hej jeg har en kugles ligning skal finde centrum, og radius, centrum finder jeg fint, men radius er mit problem, bliver i tvivl om hvor jeg skal trække tal og sætte tal til, se følgende opgave 6:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/2007-8-4_UD.pdf

jeg har faktoriseret det:

(x-1)^2+(y+3)^2+(z-2)^2.... hmm va nu?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af peter lind

(x-1)^2+(y+3)^2+(z-2)^2=r^2

Svar #2
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

er radius så 5?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af badooo (Slettet)

Ja, hvis der står 25 på højre side af lighedstegnet, så er radius 5 :)

-Badooo

Svar #4
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

vent lige, nu er jeg ik med skal lige regne, om der står 25

Svar #5
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

jeg får d til 9, og radius 3:s

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af badooo (Slettet)

Jamen det er vel så din radius? Jeg har ikke lavet opgaven, så jeg kan ikke sige så meget om det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

x^2 - 2x + y^2 + 6y + z^2 - 4z + 5 = 0

x^2 - 2x + 1 + y^2 + 6y + 9 + z^2 - 4z + 4 = -5 + 1 + 9 + 4

(x-1)^2 + (y+3)^2 + (z-2)^2 = 3^2..

Jeg er i hvert fald enig :o)

Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.