Matematik

ligning med log, uden hjælpemidler :S

14. maj 2008 af Ege90 (Slettet)
jeg skal løse denne ligning

log(x+2)+log3=0

og jeg må ikke bruge hjælpemidler???

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

Måske kan dette hjælpe:

log(a) + log(b) = log(a*b)

Desuden er log(1) = 0 :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af Romulus (Slettet)

Brug regnereglen: log(a*b) = log(a)+log(b)

Desuden er log(1) = 0

Det er vist dét, du skal bruge til den opgave..:-)

Svar #3
14. maj 2008 af Ege90 (Slettet)

Tak jeg prøver:D

Svar #4
14. maj 2008 af Ege90 (Slettet)

er der nogen forskel på log2 og log(2)

skal jeg sige:

log(x)+log(2) +log3

i det hele taget når der står løs ligning så skal jeg finde
log= et eller andet tal eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

log(x+2) + log(3) = 0
<=>
log((x+2)3)) = log(1)
<=>
3(x+2) = 1
<=>
x+2 = 1/3
<=>
x = (1/3) - 2 = -5/3

Svar #6
14. maj 2008 af Ege90 (Slettet)

tak for svaret men forstår det overhovedet ikke!

nogen der kan forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#6.
Trin 1: Benyt reglen log(a)+log(b) = log(a*b)
Trin 2: Benyt, at 0 = log(1)
Trin 3: Ophæv log() på begge sider.
Trin 4: Divider med 3 på begge sider.
Trin 5: Træk 2 fra på begge sider.

Svar #8
14. maj 2008 af Ege90 (Slettet)

TAK:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2013 af brainy94 (Slettet)

Hvor dan kan man bare ophæve log() ? 


Skriv et svar til: ligning med log, uden hjælpemidler :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.