Matematik

Hjælp til afl uden hjælpe midler

14. maj 2008 af KME89 (Slettet)
Hvordan løser jeg denne opgave:

Linjen lk med ligningen
kx-3y=10
er parallel med linjen
m: y=2x+4
Beregn k ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

kx-3y=10
<=>
3y = kx - 10
<=>
y = (k/3)x - 10/3

Hældningen (k/3) for linjen skal være lig med 2. Løs derfor:

k/3 = 2

Svar #2
14. maj 2008 af KME89 (Slettet)

Hmm jeg er ikke helt med på hvordan du gør? Skal jeg bruge en formel til det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af Lauws (Slettet)

Du skal ikke bruge nogen formel. Du isolerer y. Derefter har du en hældning (a) der er k/3. Da denne hældning skal være lig 2 for at linjerne er parallele, sætter du k/3 = 2 og beregner derefter k

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af Cumano (Slettet)

så det blir k=3/2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af Cumano (Slettet)

Har en opgave magen til..:P

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af Lauws (Slettet)

Tjek lige hvordan du isolerer. Du skulle gerne få k = 2*3

Svar #7
14. maj 2008 af KME89 (Slettet)

Altså man skal altså gør det modsatte? og det har cumano ikke gjort derfor passer det vel ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af Cumano (Slettet)

Ja det er rigtigt nok :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2008 af mathon

(k/3)*2 = -1

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#9.
Der står "er parallel med" i #0.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2008 af mathon

#10
sorry!!!:-)

k/3 = 2

Skriv et svar til: Hjælp til afl uden hjælpe midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.