Matematik

Hvilken funktion hører til hvilken graf?

13. september 2004 af TwoStates (Slettet)
Ja, jeg har denne her:
http://www.absinthen.dk/mat3.jpg

Opgaven går så ud på at jeg skal gøre rede for hvilken af funktionerne der passer til hvilken graf.
Det skal måske lige siges, at der hvor den stiblede linie er, skulle meget gerne betegne at lige der hvor den nederste går ned under x-aksen, der begynder den øverste at falde.
Har en god ide om at den øverste er f(t)'eren, men jeg kan ikke gøre rede for det. Ved ikke helt hvad jeg skal skrive.
Nogen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af frodo (Slettet)

A=integralet
B=f(x)

Når B kommer under x-aksen, falder arealet, idet det under x-aksen betragtes som et "negativt areal"
A begynder at falde når integralet af den nederste falder, altså må A være saamfunktionen til B

Svar #2
13. september 2004 af TwoStates (Slettet)

Det tænkte jeg nok. Men undskyld jeg spørger, kan godt være jeg ikke har fuldt ordentligt med i timerne, men HVORFOR er det lige at A begynder at falde når B kommer under x-aksen. Er nemlig ikke helt sikker :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af frodo (Slettet)

idet integralet til en funktion der ligger under x aksen er negativt, falder det samlede integral fx:

int(0->2)(-x+2)dx=[-½x^2+2x](0->2)= 2
mens int(2->3)(-x+2)dx=-½
prøv selv at regne efter..
her bliver int(0->3)=2-½=1,5

Altså falder integralet, når integranden kommer under x-aksen..
Kan du følge det?

Svar #4
13. september 2004 af TwoStates (Slettet)

Jeg tror jeg har forstået det :)
Mange tak for det...

Skriv et svar til: Hvilken funktion hører til hvilken graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.