Fysik

Gennemsnitlig acceleration

20. maj 2008 af kuerten15
En bil med massen m har en motor, der yder den konstante effekt P. Bilen starter på en horisontal vejbane og accelererer fra hvile til farten v=v(t) i løbet af tidsrummet t. Der ses bort fra luftmodstand, gnidning i lejer m.v. og rotationsenergien i hjulene.

Bilens gennemsnitlige acceleration i tidsrummet t betegnes . Udtryk den gennemsnitlige acceleration ved P, m og t.

Jeg ved at bilen til tiden t har accelerationen

a=a(t)=SQRT(P/2*m*t)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af mathon

P = F*v

= (v-vo)/t = v/t, da vo = 0
og
v = *t

P = m***t

()^2 = P/(m*t)

= (P/(m*t))^0,5

Skriv et svar til: Gennemsnitlig acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.