Matematik

brug for hjælp

21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)
udregn d, og løs derefter ligningen.
nogle som vil hjælpe?

2x^2 + 4x - 16 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

d=b^2-4ac

d>0 er der 2 løsninger
d=0 er der 1 løsning
d<0 er der ingen løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

d>0 (er den i den givne opg):
x=(-b+sqrt(d))/2a
x=(-b-sqrt(d))/2a

Svar #3
21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

x=-4^2-4*2*(-16)?
har 2 løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

d=(-4)^2-4*2*(-16)=16-(4*2*(-16))=16-(-128)=16+128=144
=2 løsninger^^

Svar #5
21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

ja præcis..
144-4/2*2= ik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Tilføjelse: b er positiv, hvorimod du angav, at den var negativ... resultatet af diskriminanten bliver dog det samme;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

x=(-b+sqrt(d))/2a=(-4+12)/2*2=8/4*=2
x=(-b-sqrt(d))/2a=(-4-12)/2*2=-16/4=-4

Svar #8
21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

sqrt(d)<- hvad betyder det?

Svar #9
21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

ja men hvad er skærings og toppunktet så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

sqrt=kvadratrod

skæringspunktet for hvad?
toppunktet:
xt=-b(2*a)
yt=2x^2 + 4x - 16 hvor x-koordinaten til toppunktet indsættes

Svar #11
21. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

-2^2+3=0

hvordan foregår den; altså finde d)

hvad er formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Samme princip som før. Kig tilbage i dette indlæg^^

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. maj 2008 af juventuz (Slettet)

"-2^2+3=0 >.< Ok. Prøv igen. -2^2+3=-1 aldrig 0. Du mangler højst sandsynligt et x i. Skriv den igen

Svar #14
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

-x^2-x2+3=0 sådan skulle den være;

Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.