Matematik
Newton Raphsons metode - opgave
22. maj 2008 af
cmil (Slettet)
Har brug for lidt hjælp til en opgave jeg skal aflevere i morgen.
Har prøvet men det ser ikk særlig godt ud...
opgaven:
Løs ved hjælp af Newton Raphsons metoden hver af de tre ligninger(med 3 decimaler)
x^3-3x+1=0
Har prøvet men det ser ikk særlig godt ud...
opgaven:
Løs ved hjælp af Newton Raphsons metoden hver af de tre ligninger(med 3 decimaler)
x^3-3x+1=0
Svar #1
22. maj 2008 af Isomorphician
f(x) = x^3 - 3x + 1 = 0
f'(x) = 3x^2 - 3
Først approksimation: x_1 = 2
x_2 = x_1 - (f(x_1)/f'(x_1))
x_2 = 2 - (3/9)
x_2 = 5/3
x_3 = 5/3 - (0,62963/10,8888)
x_3 = 5/3 - 0,05782
x_3 = 1,6088
.....
Generelt:
x_n+1 = x_n - (f(x_n)/f'(x_n))
f'(x) = 3x^2 - 3
Først approksimation: x_1 = 2
x_2 = x_1 - (f(x_1)/f'(x_1))
x_2 = 2 - (3/9)
x_2 = 5/3
x_3 = 5/3 - (0,62963/10,8888)
x_3 = 5/3 - 0,05782
x_3 = 1,6088
.....
Generelt:
x_n+1 = x_n - (f(x_n)/f'(x_n))
Skriv et svar til: Newton Raphsons metode - opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
