Dansk
Erasmus M. Komedie-Drama?
22. maj 2008 af
amir (Slettet)
Erasmus M. er en komedie, men kan man bruge drama modellen til at analysere den?
Svar #1
23. maj 2008 af Shais (Slettet)
Kender ikke selv modellen (drama-modellen), men hvis du kan bruge "værktøjet", som en model nu er, i sammenhæng med komedien, altså få noget godt ud af det, vil jeg mene, at man godt kan bruge den :)
Svar #2
24. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
Siden oldtiden har man inddelt digtningen i tre hovedgenrer: epik, lyrik, drama.
EPIK
Epik er FORTÆLLENDE digtning, bl.a. eventyr, romaner, noveller og fortællinger samt fortællende heltedigte = eposser
* LYRIK
Lyrik betyder opr. den digtning, der ledsages af spil på lyre - altså digtning, der fremøres med musikledsagelse.
Det er ikke-fortællende vers.
* DRAMA
Et drama er et skuespil. Drama inddeles igen i
- komedier ~ morsomme skuespil. De skal få folk til at more sig, og de ender godt
- tragedier ~ er sørgelige skuespil med ulykkelig slutning
Så er der en masse underformer og blandformer, fx tragikomedier
Men da komedier er dramaer - morsomme dramaer med happy ending - kan du selvfølgelig bruge en analysemetode udviklet til dramaer til at analysere en komedie med.
En komedie ER et drama = et skuespil
EPIK
Epik er FORTÆLLENDE digtning, bl.a. eventyr, romaner, noveller og fortællinger samt fortællende heltedigte = eposser
* LYRIK
Lyrik betyder opr. den digtning, der ledsages af spil på lyre - altså digtning, der fremøres med musikledsagelse.
Det er ikke-fortællende vers.
* DRAMA
Et drama er et skuespil. Drama inddeles igen i
- komedier ~ morsomme skuespil. De skal få folk til at more sig, og de ender godt
- tragedier ~ er sørgelige skuespil med ulykkelig slutning
Så er der en masse underformer og blandformer, fx tragikomedier
Men da komedier er dramaer - morsomme dramaer med happy ending - kan du selvfølgelig bruge en analysemetode udviklet til dramaer til at analysere en komedie med.
En komedie ER et drama = et skuespil
Skriv et svar til: Erasmus M. Komedie-Drama?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
