Fysik
Højtryksrenser opgave.
23. maj 2008 af
Zalam (Slettet)
Jeg sidder med følgnede opgave jeg har stirret på i lang tid nu, fordi jeg tvivler på det er det rigtige resultat jeg kommer frem til! Opgaven er som følger:
Højtryksrenser:
en højtryksrenser kan pumpe vand ud fra den almindelige vandforsygning med meget højt tryk normalt over 100bar, de fleste højtryks rensere operere med næsten samme tryk men forskellen ligger i pumpens kapacitet.
En højtryksrenser har en volumetrøm(kapacitet) på 0,420m^3
vandet presses ud af en dyse med en indre diameter på 1.5mm
1) bestem hastigheden af vandet umiddelbart efter det har forladt dyssen!
Her tænker jeg, at jeg først skal bestemme kraften, med formlen: F = p / a = 24.738N
Nu ved jeg ikke hva jeg skal? Jeg overvejde at man kunne bruge formlen: Fres = m*a? hvis jeg så finder masse af vand pr sek og isolere a? Men det giver et helt vanvittigt højt tal? 211m/s, så det lyder for mig forkert+
2) bestem den største kraf algerne kan blive ramt med!
det er vel 24,738N jeg fandt før?
Højtryksrenser:
en højtryksrenser kan pumpe vand ud fra den almindelige vandforsygning med meget højt tryk normalt over 100bar, de fleste højtryks rensere operere med næsten samme tryk men forskellen ligger i pumpens kapacitet.
En højtryksrenser har en volumetrøm(kapacitet) på 0,420m^3
vandet presses ud af en dyse med en indre diameter på 1.5mm
1) bestem hastigheden af vandet umiddelbart efter det har forladt dyssen!
Her tænker jeg, at jeg først skal bestemme kraften, med formlen: F = p / a = 24.738N
Nu ved jeg ikke hva jeg skal? Jeg overvejde at man kunne bruge formlen: Fres = m*a? hvis jeg så finder masse af vand pr sek og isolere a? Men det giver et helt vanvittigt højt tal? 211m/s, så det lyder for mig forkert+
2) bestem den største kraf algerne kan blive ramt med!
det er vel 24,738N jeg fandt før?
Skriv et svar til: Højtryksrenser opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
