Matematik

EKSAMENS HJÆLP MATEMATIK C-NIVEAU

23. maj 2008 af sabo (Slettet)
Hej:)
Jeg er 1.ger, som skal op i mundtlig matematik om 2 uger. Jeg har fået de 13 spørgsmål man kan trække, på forhånd, så dem skal jeg lige have lavet så jeg kan terpe det igennem :b
Hvis der er nogen der bor i Kbh og vil hjælpe til en rimelig pris. så skriv endelig:)hurtigst muligt.

Svar #1
23. maj 2008 af sabo (Slettet)

Det er ligninger, ekspontinelle udviklinger, linjer, gyldne snit osv. det drejer sig om:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2008 af King_2 (Slettet)

du kan vel skrive spørgsmålene op her.. tror de fleste er villege til at gøre det uden hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2008 af King_2 (Slettet)

uden aflønning skulle der stå..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2008 af Fassos (Slettet)

Jeg har c niveau

Ligninger og tal
Procent og rente
Geometri
Funktioner
Proportionalitet
Linæer funktioner
Eksponentiel funktioner
Potens funktioner
Statistik
Andengradsligninger

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2008 af badooo (Slettet)

Altså, I får det ikke bare serveret. Der skal arbejdes.. Skriv noget og læg det ind, så kan vi kigge på det i fællesskab :p

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2008 af badooo (Slettet)

#5 var henvendt til #4..

Svar #7
24. maj 2008 af sabo (Slettet)

Men jeg vil gerne have en ved siden ad mig, som kan hjælpe med at gennemgå og forstå det hele..
For jeg skal jo også kunne forstå udregninger osv. :)
sv fassos : hvad mener du?:) altså at du gerne vil hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2008 af kellekelle (Slettet)

Jeg har også matematik på c-niveau. Og Hvis badooo mener at kunne hjælpe mig hvis jeg skriver et par spørgsmål.
Så ville jeg være rigtig glad. Skal til eksamen på mandag, så sidder lige nu og sveder:)
Er ikke så skarp til eksponentiel vækst og potensfunktioner.

1. eksponentiel vækst
- Gør rede for begrebet eksponentiel vækst.
Forklar betydningen af a og b i regneforskriften for en eksponentiel udvikling.
Tegn grafen i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem(Bliver nok lidt svært her på siden, men evt et tip til hvordan jeg gør det.)
Giv et eksempel på anvendelse af en eksponentiel model.
Forklar hvordan man kan bestemme a og b i regneforskriften og hvordan man kan bestemme halverings-eller fordoblingskonstanten. Giv et eksempel på halvering og fordobling.

Jeg ved godt at det er et meget stort spørgsmål, men jeg er simpelthen helt lost omkring dette.

2. Potensfunktioner
-Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Tegn grafen i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.
Giv et ekspempel på anvendelse af potensmodellen.

På forhånd tak for hjælpen, og jeg håber at du kan nå at afgive din hjælp idag eller imorgen!

Svar #9
24. maj 2008 af sabo (Slettet)

SV. KELLE KELLE. GIDER DU IKKE LIGE OPRETTE DIT EGET INDLÆG. TAK.

Svar #10
24. maj 2008 af sabo (Slettet)

1. Ligninger.

Du skal ved eksempler vise, hvordan man løser en ligning af første grad med en ubekendt samt to ligninger af første grad med to ubekendte.

2.Linjer.

Du skal behandle ligningen for den rette linje: y = ax + b og herunder komme ind på betydningen af konstanterne a og b.Desuden skal du gerne ved eksempler omtale ligefrem og omvendt proportionalitet.

3. Linjer.

Du skal koncentrere dig om betydningen af konstanterne a og b i y = ax + b samt hvordan man finder ligningen for en linje gennem to punkter.

4. Eksponentielle udviklinger.

Du skal – gerne ved eksempel – forklare eksponentielle udviklinger og renteformlen samt sammenhængen mellem disse.

5. Eksponentielle udviklinger.

Giv eksempler på eksponentielle udviklinger og forklar betydningen af konstanterne a og b i y = bax. Du skal også behandle begreberne fordoblings- og halveringskonstant.

6. Trigonometri.

Du skal – gerne ved eksempler – behandle ensvinklede og retvinklede trekanter ( herunder Pythagoras ).

7.Trigonometri.

Du skal definere sin, cos og tan samt behandle disse i forbindelse med den retvinklede trekant.



10. Andengradspolynomiet.

Du skal koncentrere dig om andengradsLIGNINGEN – bevise formlerne og gennemregne konkrete eksempler.

11. Andengradspolynomiet.

Du skal koncentrere dig om at få vist beliggenheden af parablen med ligningen y = ax2 + bx + c for forskellige værdier af a, b og c. Udover teorien skal det gerne illustreres ved eksempler.

12. Det gyldne snit.

Du skal koncentrere dig om at vise formlen for ? og konstruere det gyldne snit.

13. Skævvinklede trekanter.

Den ønskes en behandling af sinus- og cosinusrelationer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2008 af kellekelle (Slettet)

Det må du altså undskylde.

Svar #12
24. maj 2008 af sabo (Slettet)

det helt okay.

Svar #13
24. maj 2008 af sabo (Slettet)

er der slet ikk nogen der kan hjælpe:(

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2008 af DeciMat (Slettet)

Samtlige spørgsmål du har skrevet her kan du finde svar på nettet.
Indtast bare det ord du har skrevet her så kommer der masser af gode sider.

Her om dit første spørgsmål

http://homepage.svendborg-gym.dk/rl/Matematik/Eksp/eksponentiel%20vaekst.pdf



Svar #15
25. maj 2008 af sabo (Slettet)

Ja det er rigtigt, men jeg vil erne have en der kan sidde og forklare mig tingene osv.

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. juni 2008 af Saddy (Slettet)

Er spørgsmålene/emnerne varierende fra skole til skole? Mine opgaver er noget anderledes formuleret, og det gyldne snit er overhovedet ikke med.

Eksempel:
"2) Eksponentielle sammenhænge

- Eksponentielle sammenhænge, herunder fortolkningen af konstanterne a og b
- Bestemmelse af a og b ud fra to punkter
- Fordoblings- og halveringskonstanter
- Du kan tage udgangspunkt i konkrete eksempler
"

Svar #17
08. juni 2008 af sabo (Slettet)

ja det er det. det jo din lærer der laver dem, og derefter bliver de godkendt af cencoren før eksamen self :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. juni 2008 af Saddy (Slettet)

Ahh, så er jeg rolig. Var lige ved at gå i panik :D. Tak for det!

Svar #19
08. juni 2008 af sabo (Slettet)

hehe så lidt da ;)
Håber jeg kommer op i ekspontielle udviklinger. det pære nemt:p

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. juni 2008 af Handann (Slettet)

godt du ikke engang kan stave til det så... godt det ikke er dansk... :)

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.