Matematik

Ligning

15. september 2004 af dedser (Slettet)
Er der nogen herinde der kan give mig forklaring til resultatet af (2-x)(x+3)=0 ?
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2004 af iB (Slettet)

0 gange et tal er 0. Derfor, hvis en af parenteserne er nul, er ligningen opfyldt

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... du ganger parantesen ud... reducerer og får en andengradsligning som du så skal løse..

Svar #3
15. september 2004 af dedser (Slettet)

I min facitliste står der at svaret på x er 2 eller -3, men ved ikke hvordan man kommer frem til det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2004 af fuchur (Slettet)

forstår ikke helt dit spørgsmål.

men hvis du skal finde x, skal du gange parantesrne ud, så det bliver en andengradsligning.

Så skal du beregne diskriminanten og derefter kan du beregne x.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2004 af iB (Slettet)

2-x=0 <=> x=2

Derved giver det hele 0, og 2 er en løsning...

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2004 af iB (Slettet)

Ingen grund til at gange parenteserne ud, når det er så pænt stillet op :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2004 af Damon (Slettet)

Du skal bruge det der hedder nulreglen.

(2-x)(x+3)=0

Hvis det skal være rigtigt skal enten den ene eller den anden parantes være 0. Altså x skal være et tal så det der står inde i parantesen tilsammen bliver 0.
Og det bliver den netop hvis x=2 eller x=-3

Jeg sætter lige tallene ind for at være sikker på du forstår:

(2-x)(x+3)=0 hvis vi indsætter x=2:

(2-2)(2+3)=0 <=>
0*5 = 0 dette er sandt


(2-x)(x+3)=0 hvis vi indsætter x=-3:

(2- (-3))(-3+3)=0 <=>
5*0 = 0 dette er sandt


Altså er løsningen: x=2 eller x=-3

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.