Tysk

Nogle gode oversættere?

26. maj 2008 af Millepien (Slettet)
Forstår simpelthen ikke den tekst ligemeget hvor mange ord jeg oversætter. Nogle der er klogere end mig?
Das Geminsame der Menschheit verteidigen, war über die Interesseren der eigenen Nation zu stellen. Das Gemeinsame aller Nationen und Rassen, das grösser und unvergleichlich wichtiger ist als es Unterschiede sind, musste gerettet werden. Die Nation als historische und gesellschaftliche Grösse erhielt von da her ihren Stellenwert. Man verstand den Zweiten Weltkrieg, unter dessen Deckmantel auch die Vernichtung der Juden betrieben wurde, als einen Krieg der Gewalttäter gegen Schwächere, gegen Andersdenkende, gegen Andere. Tusinde tak til den/de der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

Kan se, at du kommer fra det gym, jeg fik min studentereksamen på for et par år siden - derfor hjælper jeg dig;) Ellers prøv næste gang selv.

Das Geminsame der Menschheit (ZU) verteidigen, war über die Interesseren (INTERESSEN) der eigenen Nation zu stellen.
= At forsvare menneskehedens fælles værdier var over de enkelte nationers interesser.

Das Gemeinsame aller Nationen und Rassen, das grösser und unvergleichlich wichtiger ist als es Unterschiede sind, musste gerettet werden.
= Det fælles for alle nationer og folkeslag måtte reddes, da dette er større og uden sammenligning vigtigere end de forskelle, der findes.

Die Nation als historische und gesellschaftliche Grösse erhielt von da her ihren Stellenwert.
= Nationen som historisk og samfundsmæssig størrelse modtog fra da af dens betydning

Man verstand den Zweiten Weltkrieg, unter dessen Deckmantel auch die Vernichtung der Juden betrieben wurde, als einen Krieg der Gewalttäter gegen Schwächere, gegen Andersdenkende, gegen Andere.
= Man forstod den 2. verdenskrig, hvor en tilintetgørelse af jøder blev foretaget, som en en krig fra voldsmænd mod svage, folk med ander overbevisninger - mod andre.


Har ikke oversat 100% korrekt, men forhåbentligt har du fået hovedtrækkene ud af ovenstående udkast.

Svar #2
27. maj 2008 af Millepien (Slettet)

Hehe du er en skat! Dejligt at møde en anden FG'er ;) Det er sgu et godt gymnasium..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af klotte (Slettet)

Er det sådan at folk fra dit gymnasium har mere brug for hjælp ? mærkelig holdning til at hjælpe andre.
Dem der er ligner mig selv fortjener hjælp.....!
Alle andre nixen-bixen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

#3
Eftersom at hjælpen gives på frivillig basis, er det vel helt op til en selv, hvem man hjælper?

Og hvis du kigger på tråde, jeg har hjulpet i, når vi op på næsten 2500 indlæg...

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2008 af klotte (Slettet)

he så må der være mange fra dit gymnasium ;)

Selvfølgelig er det op til dig selv. Men din attitude eller grund til at hjælpe er jeg lidt "luren" ved.
Hjælper du for at spejle dig selv og føle dig god ? ( hjælp til at hjælpe sig selv) eller hjælper du for at hjælpe dem der har brug for det ( hjælpe andre).......TÆNK over det søde ;)

Svar #6
27. maj 2008 af Millepien (Slettet)

Ej hvor er der mange bitre mennesker herinde ;) Det er da ligemeget hvilken grund man har til at hjælpe, alt hjælp er jo brugeligt!
Uh nu har jeg sgu også fundet ud af at sætte billede af mig selv herind efter utrolig mange mdr. - flot mille!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#5 Det er da egentlig ligemeget, med hvilken grund danielruhmann hjælper andre. Som han selv siger har han hjulpet til i ca. 2500 indlæg! Hvis han havde grunden, at han skulle føle sig god, må han da føle sig, som var han i himlen;)

Jeg kommer selv fra selvsamme gym som ham og har endda samme tysklærer, som han havde (PG), men det gør da ikk, at han direkte sender en besked til mig, hvor han siger, at han gerne vil lave alle mine tyskstile.
Ved godt, at jeg måske blussede lidt op her, men det er altså et forum, hvor alt hjælp kan bruges. Især her i tysk. Hvis man ser i mat-forummet tager det normalt i de fleste indlæg ca. 10 min (eller mindre) før der kommer svar. Her i tyskforummet tager det nogle gange mange timer. Der er faktisk ikke særlig mange "hjælpere" her på tysk-forummet, som der er i mat-forummet, som har sindssyg mange.

Nå, afslutningsvis: al hjælp i forummet kan bruges, ligegyldigt motivet, og FG styrer;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

Sikken stor af FG´ere:)

#5
Jeg tror, at alle, der hjælper andre på studieportalen.dk, gør det for at hjælpe sig selv. Ved at hjælpe andre lærer jeg gang på gang, hvilke ting jeg skal være opmærksom på, når jeg arbejder med faget. Jeg lærer, hvordan min viden kan blive formidlet bedst ud til spørgeren og hvordan jeg ikke skal hjælpe. Hvis jeg ikke rettede for selv at blive mere bevidst om faget, hvorfor så gøre det?
At jeg i #1 skriver, at jeg kun hjælper, fordi spørgeren kommer fra samme gymasium, som jeg selv var på, var nu nærmere ment i sjov.

#7
Pernille Garbers... Skøn lærer, ik?;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

stor -> storm

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#8 God lærer. Lærer meget af hende, og hun gør da også faget spændende ved at variere meget i undervisningen. Skal have hende i idræt næste år. Det er ihvertfald noget, som hun snakker om i timerne også. (hun er jo formand for et eller andet med idræt)... ved ikk om hun ogs gjorde det, når hun havde dig?;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

Hun er en lærer, der forstår at motivere sine elever ganske fint. Specielt godt er, at hun ikke er nemt at narre i forhold til ens sande niveau. Hun ved efter få timer, hvor elevernes niveau ligger og hvor de ikke ligger. At få hjælp af andre kan man godt glemme, når man har hende. Det bliver man mildest talt straffet for.
Ja, hun er formand for Idrætslærerforeningen - den og hendes danskstudier hørte vi også meget om (havde hende jo 3 år).

Prøv at spørge hende, hvad hun synes om Studieportalen. Normalt er hun en af dem, der ikke mere, at hjælp herinde fra er ordentligt hjælp. Jeg har prøvet at fortælle hende, at studieportalen er meget andet end afskrivninger fra opgaver... Måske det lykkes dig.

Skriv et svar til: Nogle gode oversættere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.