Fysik
Opgave....
26. maj 2008 af
persian_life (Slettet)
Hej.-.
j har 2 opgaver som j ik liig kan find ud af d,.,
1)en motorcykel starter fra hvile med en konstant acceleration på 4 m/s^2
beregn motorcykl hastighed efter 5 sekunder.
hvorlangt har motorcyklen kørt i løbet af 5 sekunder?
hvor stor er motorcykelesn hastighed når den har kørt 20m?
det andet opgave
2) hvor lang tid tager et fald fra 10m vippen, hvis vi ser bort fra luftmodstanden?
med hvilken hastighed rammer udspringeren vandet?
tak på forhånd....
j har 2 opgaver som j ik liig kan find ud af d,.,
1)en motorcykel starter fra hvile med en konstant acceleration på 4 m/s^2
beregn motorcykl hastighed efter 5 sekunder.
hvorlangt har motorcyklen kørt i løbet af 5 sekunder?
hvor stor er motorcykelesn hastighed når den har kørt 20m?
det andet opgave
2) hvor lang tid tager et fald fra 10m vippen, hvis vi ser bort fra luftmodstanden?
med hvilken hastighed rammer udspringeren vandet?
tak på forhånd....
Svar #1
26. maj 2008 af Lurch (Slettet)
1)
hastighed ved konstant acceleration
v(t) = a*t + v0
stedfunktion ved konstant acceleration
s(t) = 1/2*a*t^2 + v0*t + s0
2) se på energibevarelse mellem potentiel energi og kinetisk energi
E(pot) = m*g*h
E(kin) = 1/2*m*v^2
hastighed ved konstant acceleration
v(t) = a*t + v0
stedfunktion ved konstant acceleration
s(t) = 1/2*a*t^2 + v0*t + s0
2) se på energibevarelse mellem potentiel energi og kinetisk energi
E(pot) = m*g*h
E(kin) = 1/2*m*v^2
Skriv et svar til: Opgave....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
