Fysik

Besten resonanskassens længde

26. maj 2008 af roflpopscopter (Slettet)
Hey alle sammen, har virkelig ingen idé om hvordan jeg skal løse denne opgave selvom den sikkert er meget simpel:

Stemmegaflen svinger med frekvensen 440 Hz (kammertonen)

Bestem resonanskassens længde.

(Der medfølger et fint lille billede af en stemmegaffel sat oven på en resonanskasse)

nogen der kan hjælpe? :)

Svar #1
26. maj 2008 af roflpopscopter (Slettet)

Der skulle selvfølgelig have stået besteM*

Har selv fundet ud af den nu:

Lydens fart i luft er jo 340 m/s

Vi vidste at frekvensen var 440 Hz

derfor er det 340/440 = 0,772727

Er dette ikke den korrekte måde?

Nu er jeg dog kommet i tvivl om de 0,772727 er centimeter eller meter eller hvad det er? nogen der lige hurtigt kan fortælle mig det? ;D

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af mathon

lambda = v/f
og
enhedsmæssigt
[lambda] = (m*s^(-1))/(s^(-1)) = m,

bølgelængdeenheden er i dette tilfælde = meter

Skriv et svar til: Besten resonanskassens længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.