Fysik

fysik opgave...igen, igen

16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)
Vil være yderst taknemmelig hvis I også gad at hjælpe mig med denne opgave:)



OPGAVE

Vi har et kredsløb med to resistorer, den ene af dem er variabel med resistansen 3,25ohm og den anden resistor har resistansen 4,70 kilo ohm.
Spændingsfaldet over dem er 5,00V.

a)hvad er strømstyrken gennem resistorene?
Hvad er spændingsfaldet over den variable resistor?


Der tilsluttes et amperemeter og et såkaldt termoelement ud for den variable resistor. Termoelementet er en spændingskilde, hvis hvilespænding (elektromotoriske kraft) Uo er proportional med temp.forskellen mellem de to ender af konstantantråden:

Uo= 43(konstanten)*T

Når den variable resistor har resistansen 2,00 ohm, viser amperemeteret 0A.

b) Hvad er da temp.forskellen mellem de to ender af konstantantråden.




MIT SVAR

a)
I=U/R= 5,00V/(4700+3,25)ohm = 1,06*10^-3A

U=R*I=1,06*10^-3A*3,25 ohm = 3,445*10^-3V


b)vil helst ikke udtale mig her, da jeg mener at mit bud på svar b) er helt henne i vejret...

Svar #1
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

anyone???

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2004 af frodo (Slettet)

a) vil jeg mene er rigtigt nok.

b) tror også mit er helt hen i vejret, for det giver ihvertfald ingenmening. Men umiddelbart ville jeg sige, at siden I=0, så må U=0, men det betyder at T=0, og det giver ingen mening.

Svar #3
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

kunne man ikke finde en anden formel for Uo?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2004 af frodo (Slettet)

det er det jeg ikke rigtig kanfinde ud af, hvad er dit bud?

Svar #5
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

Uo=R(ydre)*I+R(indre)*I

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2004 af frodo (Slettet)

hvad er så hvad?
Tror bare jeg stopper her. Det er ligesom om du lærer mig mest, så det hjælper nok ikke dig videre.

Svar #7
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har den fra formelsamlingen som siger:

Up=Uo-R(indre)*I=R(ydre)*I

Svar #8
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok det er helt i orden:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2004 af frodo (Slettet)

men hvis I=0, så giver Uo da også 0, og så er det jo det samme som jeg kom frem til.

Svar #10
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

nej nej så er I lig den strømstyrke over hele kredsløbet...eller hvad?

Svar #11
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

altså I=U/R=5V/(4700+2,00)ohm=0,001A

Svar #12
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

hov vent lidt...så kører vi jo rundt i en cirkel...bare glem det jeg skrev i #10 og #11

Svar #13
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

er der nogen der kan kigge lidt på denne opgave?

Svar #14
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

bare en eller anden...

Svar #15
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

Kan nogen muligvis kigge på opgaven, så ville jeg være super glad:)

Svar #16
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

opdaterer lige:)

Skriv et svar til: fysik opgave...igen, igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.