Dansk

Hjælp hurtigt - Dansk grammatik

28. maj 2008 af orlyboon (Slettet)
Spørgsmål 1. Jeg har studeret i udlandet.
Denne sætning indeholder:

et pronomen, 2 verber og 2 substantiver
et pronomen, 2 verber, en præposition og et substantiv
et pronomen, 2 verber, en konjunktion og et substantiv
et verbum, 2 substantiver, en præposition og et adjektiv

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

et pronomen, 2 verber, en præposition og et substantiv
Vil jeg umiddelbart sige..

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

et pronomen, 2 verber, en præposition og et substantiv

Svar #3
28. maj 2008 af orlyboon (Slettet)

Spørgsmål 2. Mens kampen blev spillet, sad flere tilskuere og pillede næse af ren og skær kedsomhed.
Ovensætående indeholder:

2 substantiver
3 substantiver
4 substantiver

Spørgsmål 3. Han kom, så og sejrede.
Ovenstående indeholder:

1 verbum
2 verber
3 verber

Spørgsmål 4. Det er her tale om en meget interessant, virkelighedsnær, kærlig og spændende film.
Ovenstående indeholder:


2 verber
3 substantiver
4 adjektiver

Spørgsmål 5. Denne sætning er den sidste sætning i denne omgang, da jeg ikke gider lave flere opgaver.
Ovenstående indeholder:

2 og kun 2 substantiver
2 og kun 2 verber
1 og kun 1 konjunktion

Hvad med dem her?

Jeg sætter stor pris for hjælp evt. penge kan betales hvis i bliver ved med at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Spg. 2 - 2 substantiver = Kampen og tilskuere
Spg. 3 - 3 verber - kom, så, sejrede
Spg. 4 - 4 adjektiver
Spg. 5 - 2 substantiver

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Spg. 4 - 4 adjektiver = interessant, virkelighedsnær, kærlig og spændende
Spg 5 - 2 substantiver = sætning, jeg

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Det var måske nemmere at få styr på de latinske betegnelser.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

#6 Det kan der være noget om, for det er jo ikke så svært ...

Svar #8
28. maj 2008 af orlyboon (Slettet)

Spørgsmål 1. Hvilket sætningsled er det fremhævede?
Vi har vist redaktøren fejlen.


subjekt (grundled)
subjektsprædikat (omsagnsled til grundled)
direkte objekt (genstandsled)
indirekte objekt (hensynsled)
objektsprædikat (omsagnsled til genstandsled)
præpositionalforbindelse (forholdsordsled)
verballed (udsagnsled)

Hvilken af dem?

Skriv et svar til: Hjælp hurtigt - Dansk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.