Fysik
Beregning af viskositet
18. september 2004 af
TwoStates (Slettet)
Ja, jeg har en opgave der lyder således:
Størrelsen af gnidningsmodstanden F på en vanddråbe med farten v er:
F=6*pi*r*viskositet*v
Konstanten "viskositet", den såkaldte viskositet, afhænger af olietypen.
d) Bestem en værdi for oliens viskositet.
Jeg får følgende at vide:
1) På grund af gnidningsmodstanden opnår dråberne hurtigt den konstante fart 4,63 mm/s.
2) Densitet = 1,13 cm3/g
3) Masse af en dråbe = 0,036 g
4) Radius = 0,154 cm
2, 3 og 4 er tal jeg har beregnet ud fra nogle tabelværdier jeg satte ind i en graf, hvorefter jeg fandt hældningen af grafen - som jeg meget gerne skulle mene være det samme som densiteten - og så beregnet resten ud fra densiteten.
Men jeg håber I forstår mit spørgsmål, for jeg aner ikke helt hvad jeg skal gøre.
Størrelsen af gnidningsmodstanden F på en vanddråbe med farten v er:
F=6*pi*r*viskositet*v
Konstanten "viskositet", den såkaldte viskositet, afhænger af olietypen.
d) Bestem en værdi for oliens viskositet.
Jeg får følgende at vide:
1) På grund af gnidningsmodstanden opnår dråberne hurtigt den konstante fart 4,63 mm/s.
2) Densitet = 1,13 cm3/g
3) Masse af en dråbe = 0,036 g
4) Radius = 0,154 cm
2, 3 og 4 er tal jeg har beregnet ud fra nogle tabelværdier jeg satte ind i en graf, hvorefter jeg fandt hældningen af grafen - som jeg meget gerne skulle mene være det samme som densiteten - og så beregnet resten ud fra densiteten.
Men jeg håber I forstår mit spørgsmål, for jeg aner ikke helt hvad jeg skal gøre.
Svar #1
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)
Du har beregnet dråbens radius og masse? Det er meget godt klaret :o) (er du sikker på at disse størrelser ikke er opgivet i opgaveteksten?).
Anyway: Du ved, at dråbens hastighed er konstant, hvad betyder det for den resulterende kraft på dråben? Kan du opstille en ligning for denne resulterende kraft på dråben?(det skal indeholde udtrykket F=6*pi*r*viskositet*v).
Skriv igen når du har prøvet ovenstående :-)
Anyway: Du ved, at dråbens hastighed er konstant, hvad betyder det for den resulterende kraft på dråben? Kan du opstille en ligning for denne resulterende kraft på dråben?(det skal indeholde udtrykket F=6*pi*r*viskositet*v).
Skriv igen når du har prøvet ovenstående :-)
Skriv et svar til: Beregning af viskositet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
