Matematik
konstanter i eksponentiel og potensfunktioner
01. juni 2008 af
Annahalvvind (Slettet)
Hej kloge'er :)
Nogle der kan fortælle mig betydningen af konstanterne a og b i henholdsvis en potens og en eksponentiel funktion?
På forhånd tak :)
Nogle der kan fortælle mig betydningen af konstanterne a og b i henholdsvis en potens og en eksponentiel funktion?
På forhånd tak :)
Svar #1
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)
Den simple potensfunktion er givet ved formlen y=bxa, hvor b er en konstant, x er den uafhængige variabel, og a er eksponenten.
Eksponentiel funktion:
1. en funktion af typen er eksponentielt voksende når a>1
2. en funktion af typen er eksponentielt aftagende når 0<a<1
Eksponentiel funktion:
1. en funktion af typen er eksponentielt voksende når a>1
2. en funktion af typen er eksponentielt aftagende når 0<a<1
Svar #2
01. juni 2008 af Annahalvvind (Slettet)
Tak. Men tænkte mere på f.eks. a = fremskrivningsfaktoren, b = skæringen med y-aksen. Ved ikke om dette gælder begge slags funktioner? :)
Skriv et svar til: konstanter i eksponentiel og potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
