Matematik

Hjælp til noget ligningshalløjsa

03. juni 2008 af Libaro (Slettet)
f(x)=0,5x2 - 3x+k

Beregn værdien af k, når det oplyses, at diskriminanten i ligningen f(x)=0 har værdien 3..

Hvordan løser man den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af mathon

b^2-4ac =(-3)^2-4*0,5*k = 3

(-3)^2-4*0,5*k = 3......

Svar #2
03. juni 2008 af Libaro (Slettet)

ØØH? du har da ik fundet k ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af mathon

...det gør du!!!:-)

Svar #4
03. juni 2008 af Libaro (Slettet)

Mathon :D jeg har gjordt.. jeg regnede bare (-3)ianden -4*0,5 ud.. det gav 7.. og da resultatet skal give 3 så skal man bare minus med 4.. men det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af mathon

(-3)^2-4*0,5*k = 3
9 - 2k = 3
2k = 6
k = 3

Skriv et svar til: Hjælp til noget ligningshalløjsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.