Matematik
"Hjælp" vigtigt
04. juni 2008 af
ichwilllernen (Slettet)
Hej,
det er nok et meget dumt spørgsmål. Men hvordan kommer man fra trin 1 til trin 2, det er bare ikke logisk for mig
trin 1 : y= a(-b/2a)^2 + b(-b/2a)+ c
trin 2: Y= b^2/4a + (-b^2/2a) + c
Emnet er Andengradspolynomier-->Toppunkt
TAK for hjælpen
det er nok et meget dumt spørgsmål. Men hvordan kommer man fra trin 1 til trin 2, det er bare ikke logisk for mig
trin 1 : y= a(-b/2a)^2 + b(-b/2a)+ c
trin 2: Y= b^2/4a + (-b^2/2a) + c
Emnet er Andengradspolynomier-->Toppunkt
TAK for hjælpen
Svar #1
04. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
Først tager du kvadratet af hele (-b/2a) = b^2/(4a^2) dette ganges med et a = b^2/(4a)
Andet led ganger du -b/(2a) eller hvad der virkeligt står ((-1*b)/(2a))med b og får -b^2/(2a) (-1*b^2)/(2a)
Der sker intet med c
Andet led ganger du -b/(2a) eller hvad der virkeligt står ((-1*b)/(2a))med b og får -b^2/(2a) (-1*b^2)/(2a)
Der sker intet med c
Skriv et svar til: "Hjælp" vigtigt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
