Matematik

Lidt tricky opgave

06. juni 2008 af CecillieN (Slettet)
Hejsa. DEnne opgaver bøvler jeg lidt med, håber på ldit hjælp:)

Anne har lavet et trekantet hul i sin dug. Længden af trekantens sider er henholdsvis. 4,5 og 8 cm.
Anne ønsker at dække hullet med en rund lysestage..

Beregn den mindste diameret for lysestagen(med 2 decimaler)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kan man ikke finde arealet af trekanten og derfra bruge dermed sige at det er arealet af lysestagen og derfra beregne diameteren?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøver lige igen:
Find arealet af trekanten og sæt det lig med arealet af en cirkel og find diameteren.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2008 af mathon

...diameteren i trekantens omskrevne cirkel...

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2008 af mathon


cos(V) = (4^2+5^2-8^2)/(2*4*5) = -0,575

2R = 8/sin(V) = 8/sqrt(1-cos^2(V)) = 8/sqrt(1-(-0,575)^2) = 11,95

Svar #5
06. juni 2008 af CecillieN (Slettet)

hvad betyder sqrt???

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

sqrt = kvadratrod

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2008 af mathon

benyttet er
1) cos-relationen:
til beregning af cos(V) (du havde ikke sat bogstavbetegnelser på siderne)

2) idiotformlen: cos^2(V) + sin^2(V) = 1 (på formen
sin(V) = sqrt(1-cos^2(V)))

3) sin-relationen:
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) = 2R (på formen 2R = a/sin(A))

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)

haha "idiotformlen" :D

hehe hehe hehe

Skriv et svar til: Lidt tricky opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.