Matematik

Retning af opgaver

06. juni 2008 af stopper (Slettet)
Jeg har lige været til eksamen i Mat B, og det gik ikke for godt med 2 opgaver. ville høre om der er nogle der har lyst til lige hurtigt at se om det er rigtigt.

Opgave 1

Sammenhængen mellem den anvendte mængde af gødningsenheder x, hvor x € [0;100],
Og det tilsvarende kornudbytte kan beskrives ved en eksponentiel funktion f

Nedenstående tabel viser kornudbyttet ved anvendelse af 0 og 50 gødningsenheder.

Gødningsenheder Kornudbytte
x f(x)
0 300
50 982

a) Bestem en forskrift for funktionen f.
b) Beregn det antal gødningsenheder, der fordobler kornudbyttet

a)

a= (y2 / y1)^1/x2-x1 = (982 / 300 )^1/50 = 1.03
b= y1*a^-x1 = 300*1.03^-0 = 300
f(x)=300*1.03^x

b)

t2 = 0=2-a^t2 = f(x)=2-1,03^2=0.09391

opgave 2

I trekant ABC kendes følgende størrelser

BAC=35 grader

b = 7
c = 9

a) beregn længden af siden a
b) beregn størrelsen af den stumpe vinkle ACB
c) Beregn længden af højden h fra vinkel ACB

a) a= vc^2-b^2 = v9^2-b^2=5,7
b) Cos^-1(5,7^2+7^2-9^2/2*5,7*7) = 89 grader
c) b = c^*cos(A)= 5,7*cos(45) = 6,36








Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2008 af lonaeeh (Slettet)

Hej :)

Har os lige været til samme eksamen.. Så følger jeg lidt :p

I 1A har vi fået det samme.. men i 1B har jg altså regnet det ud på en hel anden måde. Har sagt ln(2)/ln(1,0238) og fået noget med 30 så vidt jeg husker

I nr. 2 har jeg ikke brugt pythagoras da det ikke er en retvinklet trekant. Har brugt en cos-relation. Ka' ikke huske hvad jeg fik.. Hm!

Og ja de to nedenunder kommer jo meget an på den, så :)


Svar #2
06. juni 2008 af stopper (Slettet)

ja okay.. det er sq ikke at gøre så

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2008 af lonaeeh (Slettet)

Men ja, ved selvfølgelig ikke om jeg har rigtigt:) Men ja det jo ik en retvinklet trekant, den store der ABC.. Fordi ellers sku der ha været sådan en firkant nede i C og tror os de vil ha skrevet det :]
Men ved selvfølgelig ikke!


Svar #4
06. juni 2008 af stopper (Slettet)

nej men kan godt se det er forkert.. men det er ikke noget at gøre ved

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2008 af lonaeeh (Slettet)

nej:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Opgave 1:
x f(x)
0 300
50 982

a
982=300*a^50 <=> (982/300)=a^50 <=> a=(982/300)^(1/50)=1.024

b
t2=ln(2)/ln(a)=ln(2)/ln(1.024)=29.2263

Med forbehold på hurtige regnefejl.




Skriv et svar til: Retning af opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.