Fysik

Alkohol ? :S

07. juni 2008 af Prinsesse Puff (Slettet)
Skal op i fysik på mandag og er i gang med at læse på det. Men opdagede at jeg ingen steder havde noget om hvordan man finder alkoholprocenten i øl. Er der nogen der kan hjælpe mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Prøv i kemiforummet. Der er flere sjove metoder du kan gøre det på. Du kan self drikke en mængde øl og puste i et af politiet sjove apparater.. Nok klart den sjoveste metode men ikke helt nøjagtig. Den man bruger i laboratoriet er en gaschromatograf. Kedelig men nogenlunde nøjagtig

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

Skal det være helt præcist - ja, så skal man vælge gaschromatografen.

En anden metode er dog at kigge på massefylden. Jo mere alkohol der er i en væske, jo lavere bliver dens massefylde. Det betyder, at man med en flydestok med en simpel skala, kan måle alkoholprocenten. For at dette bliver helt præcis kræver det dog, bør man først destillere væksen så der kun er vand og alkohol tilbage.

Ellers er der jo Oechle skalaen (eller hvordan det nu staves), hvor man ved hjælp af en flydevægt måler sukkerindholdet, hvorefter man kan omregne til alkoholprocent.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2008 af Jerslev

#0: Destillér det. Alkohol koger ved lavere temperatur end vand. Derfor kan du "koge" en blanding af vand og alkohol ved alkohols kogepunkt og dermed koge alkoholen fra. Du kan så inddampe det for sig om måle mængden af det.

Selvfølgelig er der her specifikt tale om ethanol.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2008 af larsen67 (Slettet)

Alkohol koger ved omkring 80 grader

hvor vand først koger ved omkring de 100

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2008 af blackduck (Slettet)

#0 er en folkeskole elev.

Kan du ikke uddybe dit spørgsmål? Tænker du på et forsøg hvor man kan finde alkoholprocenten i en væske, eller er det noget med forskellige måder at angive alkoholandelen på?

Skriv et svar til: Alkohol ? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.