Matematik
Omskrivning af 2. grads-polynomium?
09. juni 2008 af
ejvind12 (Slettet)
Hej Hej :)
Jeg sidder og bøvler lidt med denne omskrivning:
http://warez-dk-toolz.org/files/fxj8ppl2d58sajcrkxvp.jpg
Jeg har slet ikke nogen ide til hvordan omskrivningen kommer til at se ud, så ville være dejligt hvis nogen havde et forslag eller et link ?
Tak på forhånd
Martin
Jeg sidder og bøvler lidt med denne omskrivning:
http://warez-dk-toolz.org/files/fxj8ppl2d58sajcrkxvp.jpg
Jeg har slet ikke nogen ide til hvordan omskrivningen kommer til at se ud, så ville være dejligt hvis nogen havde et forslag eller et link ?
Tak på forhånd
Martin
Svar #1
09. juni 2008 af mathon
f(x) = ax^2 + bx + c og a=/0
a(x^2 + (b/a)x) + c
a(x^2 + 2(b/(2a)x)) + c
a(x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2 - (b/(2a))^2) + c
a([x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2] - (b^2/(4a^2))) + 4ac/(4a)
a[x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2] - (b^2/(4a)) + 4ac/(4a)
a(x+(b/(2a)))^2 - (b^2-4ac)/(4a)
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-(b^2-4ac))/(4a)
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-d/(4a))
hvoraf
x_toppunkt = -b/(2a)
og
y_toppunkt = -d/(4a)
a(x^2 + (b/a)x) + c
a(x^2 + 2(b/(2a)x)) + c
a(x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2 - (b/(2a))^2) + c
a([x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2] - (b^2/(4a^2))) + 4ac/(4a)
a[x^2 + 2(b/(2a)x)+ (b/(2a))^2] - (b^2/(4a)) + 4ac/(4a)
a(x+(b/(2a)))^2 - (b^2-4ac)/(4a)
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-(b^2-4ac))/(4a)
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-d/(4a))
hvoraf
x_toppunkt = -b/(2a)
og
y_toppunkt = -d/(4a)
Skriv et svar til: Omskrivning af 2. grads-polynomium?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
