Matematik
Linjens ligning
09. juni 2008 af
Birgitte4 (Slettet)
Hej:)
Jeg skal til prøve, og har fået et spørgsmål jeg ikke rigtig kan finde svar på.
Mit spørgsmål lyder:
Gør rede for linjens ligning, ortogonale linjer og linjens vinkel med x-aksen. Bevis formlen for afstanden mellem et punkt og en linje.
Tak på forhånd:)
Jeg skal til prøve, og har fået et spørgsmål jeg ikke rigtig kan finde svar på.
Mit spørgsmål lyder:
Gør rede for linjens ligning, ortogonale linjer og linjens vinkel med x-aksen. Bevis formlen for afstanden mellem et punkt og en linje.
Tak på forhånd:)
Svar #3
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)
- Dét må det, ellers havde du ikke fået stillet spørgsmålet.
- Og til næste gang, skriv et konkret spørgsmål, for vi gider generelt ikke skrive alting ned.
- Prøv evt. og søg i forum og opgaver, der er med garanti noget.
- Og til næste gang, skriv et konkret spørgsmål, for vi gider generelt ikke skrive alting ned.
- Prøv evt. og søg i forum og opgaver, der er med garanti noget.
Svar #4
09. juni 2008 af Birgitte4 (Slettet)
Okay. tak for det.
Vi har godt nok fået nogle ark. men synes ikke det virke så overskeligt.
Må meget undskylde måden jeg har skrevet det op på.
Der er et af dem jeg har fundet i nogle af de andre i forummet, men forstår det ikke rigtigt.
Det er hvor jeg skal gøre rede for linjens vinkel med x-aksen.
Vi har godt nok fået nogle ark. men synes ikke det virke så overskeligt.
Må meget undskylde måden jeg har skrevet det op på.
Der er et af dem jeg har fundet i nogle af de andre i forummet, men forstår det ikke rigtigt.
Det er hvor jeg skal gøre rede for linjens vinkel med x-aksen.
Svar #5
09. juni 2008 af Isomorphician
#4
tan(v) = modstående/hosliggende
Dette kan også skrives som:
tan(v) = a (hældningskoefficienten til linjen)
da a udregnes som ændring i y-værdi pr. x-enhed.
tan(v) = modstående/hosliggende
Dette kan også skrives som:
tan(v) = a (hældningskoefficienten til linjen)
da a udregnes som ændring i y-værdi pr. x-enhed.
Skriv et svar til: Linjens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
