Matematik
cirklens ligning-teori
10. juni 2008 af
me-me-me-me (Slettet)
heey
skal skrive et afsnit om cirklens ligning.
nogen der har en ide over hvad jeg skal skrive. ?
skal skrive et afsnit om cirklens ligning.
nogen der har en ide over hvad jeg skal skrive. ?
Svar #1
10. juni 2008 af Fr00gi (Slettet)
x^2 + y^2 = r^2
Jeg ville komme ind på at cirklens ligning er baseret på pythagoras sætning.
Hvordan man kan isolere y i cirklens ligning hvor man skal huske at der skal stå både plus og minus foran kvadratroden.
x^2 + y^2 = r^2 <--> y = +-kvdr(r^2 - x^2)
Du kunne også komme ind på skæring mellem linjen y=ax+b og cirklen. Her kan man sætte linjens y-værdi ind i cirklens y-værdi
x^2 + (ax+b)^2 = r^2
Hvor det så gælder om at finde et punkt eller flere punkter P(x,y) hvor x og y er ens på både linjen og cirklen.
Ellers ved jeg ik rigtig
Jeg ville komme ind på at cirklens ligning er baseret på pythagoras sætning.
Hvordan man kan isolere y i cirklens ligning hvor man skal huske at der skal stå både plus og minus foran kvadratroden.
x^2 + y^2 = r^2 <--> y = +-kvdr(r^2 - x^2)
Du kunne også komme ind på skæring mellem linjen y=ax+b og cirklen. Her kan man sætte linjens y-værdi ind i cirklens y-værdi
x^2 + (ax+b)^2 = r^2
Hvor det så gælder om at finde et punkt eller flere punkter P(x,y) hvor x og y er ens på både linjen og cirklen.
Ellers ved jeg ik rigtig
Skriv et svar til: cirklens ligning-teori
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
