Matematik

Noget om renter... Kan nogen hjælpe??? ( Skal afleveres i morgen.)

21. september 2004 af midean777 (Slettet)
Hvis nogen kan hjælpe mig med dette her,ville jeg blive rigtig,rigtig glad!!:)
Hvis du har mulighed for det,kan du så også skrive hvordan du har regnet det ud? Tusind tak....


Sonja hæver 5257 kr. Hvor mange penge satte hun i banken for 4 år siden når renten har været 2,3 % pr. år? Svar i hele kroner.




Søren sparer op. Han sætter 1200 kr. i banken om året på sin superspar-konto. Renten er 3,1 % pr. år.
Hvor stort et beløb vil Søren have umiddelbart efter den femte indbetaling?

Efter den femte indbetaling indsætter han ikke flere penge, men lader blot pengene stå og trække rente. Renten er uændret.
Hvor stort et beløb vil han have efter at han i syv år ikke har indbetalt på opsparingskontoen?





Erik sætter 12.500 kr. i banken 2. januar 1996. Han får 2,1 % i rente pr. år.
Hvor mange penge har han efter 7 år – dvs. i 2003?
Herefter stiger renten til 3,4 %, og han hæver først pengene efter han har fået denne rente i 3 år – dvs. i 2006.
Hvor stort et beløb vil han kunne hæve?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2004 af Meppo

Du skal bruge renteformlen:
Kn = K0*(1+r) og derefter indsætte tallene hver gang og isolere den ubekendte.
Jeg har indsat, men ikke isoleret, da jeg har lidt travlt (sorry)
1): 5257 = K0*1,023^4

2):1200*1,031
Dette tal plusser du med 1200 og ganger igen med 1,031 og fortsætter sådan til den 5. indbetaling
Herefter ganger du dette beløb med 1,031^7

3):12,500*1,021^7*1,034^3

Svar #2
21. september 2004 af midean777 (Slettet)

Tak skal du have!! Jeg prøver det lige...

Svar #3
21. september 2004 af midean777 (Slettet)

Tror ikke helt jeg forstår...er der nogen der kan uddybe??Ville virkelig værdsætte det!!Tak...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg tror det er nemmest for dig hvis du ser i din formelsamling eller i din bog hvor der er eksempler...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2004 af Meppo

Ups, -det gik lidt stærkt før.
Rentegormlen er: Kn = K0*(1+r)^n
Husk at opløfte til antal år (n).
På lommeregneren finder du knappen lige over division (på en TI).
Der er 1 ubekendt hvergang, enten Kn. K0 eller r.
I den første er det K0, i de 2 næste Kn. Indsæt tallene og isolér, men det hele er forklaret meget bedre i din bog.
Håber det er O.K.?

Skriv et svar til: Noget om renter... Kan nogen hjælpe??? ( Skal afleveres i morgen.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.