Matematik

Løs ligningen b*x^a=c

10. juni 2008 af Beki (Slettet)
Løs ligningen: b*x^a=c

b*x^a=c
x^a=c/b
Log(x^a)= log(c/b)
a*log(x)=log(c)-log(b)
log(x)=Log(c)-log(b)/a


Er det her korrekt? ( skal man tage logaritmen?)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af ibibib (Slettet)

b*x^a=c
x^a=c/b
x = den a'te rod af (c/b)

Svar #2
10. juni 2008 af Beki (Slettet)

okay, mange tak :)
Gjorde jeg nemlig først.. men så blev jeg helt i tvivl..

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Du skal først bruge logaritmerne, når den ubekendte er eksponent.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#3 Han kunne nu godt bruge den regnemetode han bruger her til at få det med. Hjælper også til at huske forudsætningerne.

a*log(x)=log(c/b)

log(x)=log(c/b) * 1/a

x = 10 ^ (log(c/b) * 1/a)

x = (c/b)^1/a

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Selvfølgelig. Men der er ingen grund til at lave for meget arbejde.

Skriv et svar til: Løs ligningen b*x^a=c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.