Matematik
2.gradspolynomier - symmetri omkring x=(-b/2a)
11. juni 2008 af
Yis_xxx (Slettet)
Er ved at kigge på beviset for symmetri omkring x = (-b/2a) i et 2.gradspolynomie. Jeg ved simpelthen ikke hvordan man er kommet fra denne ene linie til den anden:
= (b^2/4a) + ah^2 - (b^2/2a) + c
= (-b^2/4a) + ah^2 + (4ac/4a)
Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak.
= (b^2/4a) + ah^2 - (b^2/2a) + c
= (-b^2/4a) + ah^2 + (4ac/4a)
Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak.
Svar #1
11. juni 2008 af ibibib (Slettet)
(b^2/4a) går ud med - (b^2/2a).
c = 4ac/(4a). (fællesnævner)
c = 4ac/(4a). (fællesnævner)
Svar #2
11. juni 2008 af ibibib (Slettet)
Rettelse
b^2/(4a) - b^2/(2a) = b^2/(4a) - 2b^2/(4a) = - b^2/(4a)
b^2/(4a) - b^2/(2a) = b^2/(4a) - 2b^2/(4a) = - b^2/(4a)
Skriv et svar til: 2.gradspolynomier - symmetri omkring x=(-b/2a)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
