Matematik

Def. mængden for en linæer funktion

22. september 2004 af Veeand (Slettet)
Hej.

Jeg er blevet stillet en opgave, som jeg vil høre om man kan besvare blot ved beregning?

f(7)= -1, og f(-3)=4
Bestem regneforskriften for f.
Dernæst har f værdimængden [-1;5]. Bestem Def.mængden.

Jeg ville meget gerne høre noget teori om hvordan opgaverne løses.

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

m = dy/dx = (y2-y1)/(x2-x1)

dernæst

y-y1=m(x-x1)

find dernæst f(-1) og f(5)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

da funktionen er lineær, er den jo defineret i alle punkter.
find forskriften, og find så de x værdier der svarer til funktionsværdierne -1 og 5. Dette interval, er det som svarer til de angivne funktionsværdier.

Svar #3
22. september 2004 af Veeand (Slettet)

Du må meget gerne være overnaturlig pædagogisk.
Hvordan finder jeg regneforskriften?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

m = (4+3)/(-1-7) = 7/-8

y+1=(7/-8)(x-7)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Argh! FORKERT!

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Der skulle naturligvis stå:

m=(4+1)/(-3-7)=-0.5

Skriv et svar til: Def. mængden for en linæer funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.