Biologi

hvad er ADP + P i respiration

12. juni 2008 af abk_buch (Slettet)
Hej.. sidder i eksamenslæsningen og kan simpelthen ikke finde ud af hvad ADP+P står for

altså kuldioxid + vand + 30 ADP + P --> Glukose + ilt + 30 ATP ?

er der nogen der kan gi en forklaring på det

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af janko (Slettet)

Vil du vide noget om processen eller betegnelsen ADP og P ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2008 af janko (Slettet)

hov, det er mig der ikke lige fat på, at du egentlig stiller sprg. i din titel


ADP = Adenin diphosfat

P = Phosfat

Svar #3
12. juni 2008 af abk_buch (Slettet)

Ja..! :) Men hvad betyder det..? hvorfor er den med i processen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2008 af Emmie (Slettet)

Har det noget med celler at gøre eller hvordan?
Fordi mener at ADP, AMP og ATP sker i mitokondrierne?

Brugbart svar (2)

Svar #5
15. maj 2011 af Quarkwano (Slettet)

 "Hej.. sidder i eksamenslæsningen og kan simpelthen ikke finde ud af hvad ADP+P står for

altså kuldioxid + vand + 30 ADP + P --> Glukose + ilt + 30 ATP ?

er der nogen der kan gi en forklaring på det"


Det var da i virkeligheden imponerende, at ikke en har formået at give et ordentligt svar på en så vigtig tråd.

ADP er ikke" Adenin diphosfat " - Men adenosindifosfat

ATP = Adenosintrifosfat

P = Fosfat

Der ligger i fosfatbindingerne en stor mængde energi til rådighed. Derfor danner mitokondrierne i planternes celler Adenosintrifosfat ud af ADP og fosfat. Den energi der bruges til at lave bindingen finder du i glukosen i din reaktionsligning. Den reaktions ligning du har skrevet op giver dog ikke umiddelbart mening. Det er nok for sent at pointere dette, da du næsten sikkert har bestået din eksamen idag :)

Den korrekte ligning for reaktionen i mitokondondrierne er glukose + ilt + (ADP + P) --> kuldioxid + vand + ATP

Skrivemåden 38(ADP + P) synes jeg tosset, da den klassisk matematisk. Der burde bare stå 38ADP + 38P. (Værdien 38 er kun den teoretisk mulige og ikke en reel reaktion ofte rundes derfor ned til 30)

Jeg vil råde folk der har mulighed for at komme op i dette til at læse forklaringen på wikipedia.

http://da.wikipedia.org/wiki/Adenosintrifosfat


Mvh. Jonatan


Skriv et svar til: hvad er ADP + P i respiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.