Matematik
2. koordinat for toppunkt i en parabel
13. juni 2008 af
Anna Teglgaard Simonsen (Slettet)
X-værdien for toppunktet i en parabel er -(b/2a) men jeg mangler at bevise dens y-værdi, det er selvfølgelig bare at sætte -(b/2a) ind på x's plads i 2.gradspolynomiet men jeg kan ikke få det reduceret så det ender ud med det som det helst skulle, nemlig
b i anden-4ac/4a
b i anden-4ac/4a
Svar #1
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)
(b^2-4ac)/(4a) svarer til -D/(4a)
Se: http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium
Se: http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium
Svar #2
13. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
= a(-b/(2a))^2 + b(-b/(2a)) + c
= ab^2/(4a^2) - b^2/(2a)+ c
= b^2/(4a) - 2b^2/(4a) + 4ac/(4a)
= (-b^2+4ac)/(4a)
= -(b^2-4ac)/(4a)
= -d/(4a)
hvor d = b^2-4ac
= ab^2/(4a^2) - b^2/(2a)+ c
= b^2/(4a) - 2b^2/(4a) + 4ac/(4a)
= (-b^2+4ac)/(4a)
= -(b^2-4ac)/(4a)
= -d/(4a)
hvor d = b^2-4ac
Skriv et svar til: 2. koordinat for toppunkt i en parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
