Matematik
parallele linier
23. september 2004 af
Perfect (Slettet)
jeg har at f(x)= 3x² - 6x +5
jeg skal finde tangent der er parallel med y = 3x - 9 .
jeg ved at min tangent har a = 3, men hvordan finder jeg de sidste fatore ?
Mvh
jeg skal finde tangent der er parallel med y = 3x - 9 .
jeg ved at min tangent har a = 3, men hvordan finder jeg de sidste fatore ?
Mvh
Svar #1
23. september 2004 af Perfect (Slettet)
*jeg ved at min tangent har a = 3, hvordan finder jeg punktet hvor den tangerer f(x) ?
Svar #2
23. september 2004 af Damon (Slettet)
Du finder for hvilken x-værdi differantiol kvotienten har hældningen 3.
Så bruger du p(x)=f(xo)+f'(xo)*(x-xo)
Så bruger du p(x)=f(xo)+f'(xo)*(x-xo)
Svar #3
23. september 2004 af Damon (Slettet)
"*jeg ved at min tangent har a = 3, hvordan finder jeg punktet hvor den tangerer f(x) ? "
Differantial kvotienten er en ligning for hældningen til tangenten til grafen.
f(x)= 3x² - 6x +5
f'(x)=6x -6
Så finder du i hvilket punkt tangenten har hældningen 3:
6x-6 = 3 <=>
6x = 9 <=>
x = 9/6 = 3/2
Og så bruger du p(x)=f(xo)+f'(xo)*(x-xo)
:)
Differantial kvotienten er en ligning for hældningen til tangenten til grafen.
f(x)= 3x² - 6x +5
f'(x)=6x -6
Så finder du i hvilket punkt tangenten har hældningen 3:
6x-6 = 3 <=>
6x = 9 <=>
x = 9/6 = 3/2
Og så bruger du p(x)=f(xo)+f'(xo)*(x-xo)
:)
Skriv et svar til: parallele linier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
