Matematik
Eksempel med 2. gradsligningen
15. juni 2008 af
Jonas Staal (Slettet)
Hvis man skal lave et eksempel med 2. gradsligningen til mundtlig matematik - kan man så ikke bruge formlen for cirklens areal (pi*r^2) som x-værdi og lade radius skifte så det tilsammen danner forskellige y-værdier der til sidst kan tegnes i en parabel?
Eksempel:
Radius = 1 cm
x = pi*1^2
y = 3,14159265
Radius = 2 cm
x = pi*2^2
y = 12,5663706
Radius = 3 cm
x = pi*3^2
y = 28,2743339
og så fremdeles hvorefter y-væriderne indtegnes i et koordinatsystem
Eksempel:
Radius = 1 cm
x = pi*1^2
y = 3,14159265
Radius = 2 cm
x = pi*2^2
y = 12,5663706
Radius = 3 cm
x = pi*3^2
y = 28,2743339
og så fremdeles hvorefter y-væriderne indtegnes i et koordinatsystem
Svar #1
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Jo, det kan du da godt. Men hvad så med de andre led i polynomiet?
Svar #2
15. juni 2008 af mathon
...du skal nok bare nævne
sammenhængen
Ac = pi*r^2
og ikke gentage med flere radier.
Men hvad med
cirklens ligning:
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
på
formen
|y-c2| = sqrt(r^2-(x-c1)^2)
dvs.
med en
øvre havcirkel med ligningen
y = c2 + sqrt(r^2-(x-c1)^2)
og
med en
nedre havcirkel med ligningen
y = c2 - sqrt(r^2-(x-c1)^2)
sammenhængen
Ac = pi*r^2
og ikke gentage med flere radier.
Men hvad med
cirklens ligning:
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
på
formen
|y-c2| = sqrt(r^2-(x-c1)^2)
dvs.
med en
øvre havcirkel med ligningen
y = c2 + sqrt(r^2-(x-c1)^2)
og
med en
nedre havcirkel med ligningen
y = c2 - sqrt(r^2-(x-c1)^2)
Svar #3
15. juni 2008 af dnadan (Slettet)
Parablens forskrift er da:
A(r)=pi*r^2
Men du skal give et eksempel på en andengradsligning her kunne du fx. bringe det gyldne snit ind i billedet, der har du dig en ret simpel andengradsligning, samt du har lidt at sige til det :-)
A(r)=pi*r^2
Men du skal give et eksempel på en andengradsligning her kunne du fx. bringe det gyldne snit ind i billedet, der har du dig en ret simpel andengradsligning, samt du har lidt at sige til det :-)
Skriv et svar til: Eksempel med 2. gradsligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
