Matematik

bestemt integral

15. juni 2008 af silverbabe (Slettet)

Hvordan løser man sådan en her hvor der ikke er angivet en øvre grænse.?

F=S p da
A

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Eh? Prøv lige at skrive det ind igen.

Svar #2
15. juni 2008 af silverbabe (Slettet)


F= integraltegn med en nedre grænser: A og så står der "p da"

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af Riemann

#0
Jeg går ud fra at du med din ligning mener noget i retning af



Hermed forstås fladeintegral af p over et område w, som er uspecificeret. Du kan derfor ikke udregne det som et tal, men kun bruge det i teoretiske overvejelser (hvis ikke w kendes). Man kan selvfølgelig også omskrive mere abstrakt ved at bruge divergenssætningen (eller gauss' teorem el. hvad man ellers kan finde på at kalde den).

Der er dog langt fra sikkert at jeg har forstået dit spørgsmål korrekt, for den beskrivelse du giver af fin ligning er ret mangelfuld...

Svar #4
15. juni 2008 af silverbabe (Slettet)

#3 jo tror du har forstået det rigtig

Jeg kan lige skrive teksten den står: "With the lining pressure known, we can now calculate the required axial force"

Hvis vi skal prøve med tal, kan det jo være 60N/cm^2 og A=8cm^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af Riemann

Det afhænger af den geometriske form af det objekt du kigger på.

Hvis det er en firkant, så gælder der, at F = p*A, hvor F er kraften p er trykket og A er arealet.

Så tryk-kraften på firkanten er

F = 8 cm^2 * 60 N/cm^2 = 480 N

Grunden til at det kan være smart at skrive det som et integral er, at man så kan udregne trykket på overflader som ikke nødvendigvis er "pæne".

Der gælder dog generelt at hvis kraften er vinkelret på overfladen (på hele overfladen) og kraften i øvrigt er konstant, så er

F=p*A

Svar #6
15. juni 2008 af silverbabe (Slettet)

ikke "pæne" - mener du her en cirkel ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2008 af Riemann

For en (flad) cirkel gælder det også...

Men for en flade som denne eksempelvis gælder det ikke:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/de/Surface_integral_illustration.png/800px-Surface_integral_illustration.png

Svar #8
15. juni 2008 af silverbabe (Slettet)

ja ok, nu forstår jeg

Skriv et svar til: bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.