Matematik

Argumentation for matematisk påstand

15. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)
Givet en trekant ABC, hvor vinkel A=47 grader, a=12 og c=9:

"Da siden c er mindre end siden a, er vinkel C mindre end vinkel A" (og dermed spids)


Kan nogen forklare, hvorfor ovenstående er sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Iagttag en trekant. Gør nu en vinkel størrere, hvad sker der så med den modstående katete?


Svar #2
15. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Aha, den modstående side bliver større i takt med vinklen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#2 Nemlig. Det er jo vinklen, der strækker kateten ud. :-)

Svar #4
15. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Danke für Hilfe :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Bitte.

Skriv et svar til: Argumentation for matematisk påstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.