Matematik

Ligning

24. september 2004 af Trulle (Slettet)
Kan nogen hjælpe?
A og B kan begge udføre et bestemt arbejde. A alene kan udføre det på 35 dage, mens B alene kan udføre det på 25 dage.A påbegynder arbejdet, men efter en hvis tid overtager B arbejdet og afslutter det. Hvor lang tid arbejdede A på det, når det i alt tog 27 dage?
Påforhånd tak
Hilsen Hanne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Langsom: 7 dage
Hurtig: 20 dage

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ups. Har lige fået en anden værdi på 5.4 dage.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2004 af frodo (Slettet)

x=antal dage for b's vedkommende og så er arbejdet efter x dage udført x/25 færdigt
for A y/35, y=A's antal gage

x/25 + y/35 = 1(arbejdet er fuldført) OG x+y =27


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg får det oprindelige svar..

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#4: sandt

Min ligning:

35x + (1-x)25 = 27

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2004 af frodo (Slettet)

det må være hhv20 og 7dage. det giver min lommeregner eksakt

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2004 af frodo (Slettet)

hvor x står for hvad?

Svar #8
24. september 2004 af Trulle (Slettet)

Hej igen.
Tak skal i have, jeg fandt ud af det.

Svar #9
24. september 2004 af Trulle (Slettet)

Hov # 5
Ifølge din ligning bliver x da 1/5, men burde det ikke blive 7, eller har jeg ikke forstået det alligevel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2004 af frodo (Slettet)

kan heller ikke lige greje #5, men mit ligningssystem ovenfor kan helt sikkert anvendes, og det giver hhv 20 og 7

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Forklaring:

Min ligning er som beskrevet:
35x + (1-x)25 = 27
Her er x en salgs forekomstkoefficient. Løser man ligningen får man 0.2.
Dvs. 35*0.2=7
og 25*(1-0.2)=20


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

x kan naturligvis ikke være mere end 1 (100%) og ej heller lavere end 0 (0%).

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.