Fysik
hubbles lov.
16. juni 2008 af
12we34rt (Slettet)
Hej er det fint og lige om hubbles lov?
Universets udvidelse: Der er en sammenhæng mellem de fjerne galaksers afstand fra os (mælkevejen) og deres hastighed væk fra os. Denne sammenhæng er lineær proportional og er bestemt ved Hubbels lov:
v = H*d
v = hastighed
H = Hubble konstanten: (71km/s)/Mpc
d = Afstand
Nogle der har et godt eksempel?
Universets udvidelse: Der er en sammenhæng mellem de fjerne galaksers afstand fra os (mælkevejen) og deres hastighed væk fra os. Denne sammenhæng er lineær proportional og er bestemt ved Hubbels lov:
v = H*d
v = hastighed
H = Hubble konstanten: (71km/s)/Mpc
d = Afstand
Nogle der har et godt eksempel?
Svar #1
16. juni 2008 af bboblzs (Slettet)
Det lyder fint. Du kan komme ind på rødforskydning, som er metoden hvorpå man finder ud af hastigheden på. Det leder dig automatisk over i at snakke dopler-effekt og bølger, og så står du rent faktisk ret godt.
Lavede selv et forsøg vha. en simulator, der er frit tilgængelig på nettet, engang, men det tog flere dage at lave ordentligt, så det vil jeg ikke råde dig til at gå i kast med.
Du kan eventuelt diskutere hvad hubble fandt konstanten til, og hvad man mener at den er i dag.
Lavede selv et forsøg vha. en simulator, der er frit tilgængelig på nettet, engang, men det tog flere dage at lave ordentligt, så det vil jeg ikke råde dig til at gå i kast med.
Du kan eventuelt diskutere hvad hubble fandt konstanten til, og hvad man mener at den er i dag.
Skriv et svar til: hubbles lov.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
