Matematik

Flere ligninger.. haster!

25. september 2004 af Bosen (Slettet)
Jeg har lige nogle flere..

1. 7x-3/5=4x+3/5 ...?

2. 3/a-b - 7/a+b ...?

3. x+x/x-y + y/x+y ..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2004 af studerende19 (Slettet)

1. saml x'erne på den eneside og de andre tal på den anden. husk at ændre fortegn når de skifter side. reducer så

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2004 af KemiKasper (Slettet)

øøh, der skal være et lighedstegn før at det er ligninger!

Svar #3
25. september 2004 af Bosen (Slettet)

men men men .. altså den første opgave..hvordan får man: /5 væk? er det ikke ved at gange med fem på begge sider? For kan man bare flytte x'erne mens der stadig står delt med fem?
Måske har jeg skrevet det forkert, for i opgaven står 5 neden under 7x-3.. så det er det hele der divideres.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2004 af Damon (Slettet)

1. 7x - 3/5 = 4x + 3/5 <=>
7x = 4x + 6/5 <=>
3x = 6/5 <=>
x = (6/5)/3 <=>
x = 6/15

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

i såfald bør du skrive
(7x-3)/5=(4x+3)/5 hvis det er sådan det er... altså hvad er problemet ved at gange en gang med fem når det nu gør det hele så meget lettere?

... og som det pointeres i #2... lighedstegn i b og c?

Svar #6
26. september 2004 af Bosen (Slettet)

Tak. Jeg har fundet ud af den første.. nej ingen lighedstegn. Ved godt det ikke er nogen ligning så.. min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

skal det så bare reduceres?
3/a-b - 7/a+b =
3/((a-b)(a+b)) - 7/((a-b)(a+b))=
3-7/((a-b)(a+b))=
-4/((a-b)(a+b))

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2004 af sigmund (Slettet)

Fortsættelse fra #7: -4/((a-b)(a+b))=-4/(a^2-b^2)

Svar #9
26. september 2004 af Bosen (Slettet)

ja den skal.. men skal man ikke gange den modsatte nævner med tælleren? Så man også siger: 3(a+b) og 7(a-b)..?


Skriv et svar til: Flere ligninger.. haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.