Matematik

liniær funktion, proportionalitet

18. juni 2008 af Kale (Slettet)
Er der rigtigt at hvis b i en liniær funktion er lig 0, så er funktionen proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis du tænker på funktionen y=ax+b er der ligefrem proportionalitet mellem y og x ligegyldig værdien af b. b er skæring med y aksen, dvs. at hvis b f.eks. er 5 skærer den y aksen i punktet (0,5).
Hvis b=0 skærer grafen i det man kalder origo, altså (0,0), der hvor x-aksen og y-aksen skærer hinanden.
Nu forklarede jeg lidt mere end du spurgte om, da det var min opfattelse, at du ikke var helt klar på dette emne :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Rigtigt som du siger Kale;
Der er kun ligefrem proportionalitet såfremt b=0 i y=ax+b

Svar #3
18. juni 2008 af Kale (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Svar #4
18. juni 2008 af Kale (Slettet)

Hov lige en ting til. Hvad betyder det helt præsic at b er proportional?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af Duffy

Løsrevet at skrive "at b er proportional?" er rent vrøvl.

For at noget skal være proportionalt skal det være proportionalt med noget andet.

Fx

a er proportional med b

dvs

a = b·k

Skriv et svar til: liniær funktion, proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.