Matematik

Ligninger

18. juni 2008 af tz (Slettet)


Jeg sidder og skal til mundtlig matematik imorgen (1g) . og er gået i stå ved disse spørgsmål.

1. forklar hvad der forstås ved at løse en ligning?

2. Gør rede for løsning af ligninger af første & 2.grad?

3. Bevis formlen til løsning af andengrad?

Er der evt. lige en super hjælper? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det var bedre.

1. Isolere den ukendte, oftes x.

2. x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)

3. Beviset tager udgangspunkt i ax^2+bx+c=0. Herfra skal du finde diskriminanten og finde frem til (2.). Det skulle gerne stå i din bog.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2008 af moL1337 (Slettet)

Tilføjelser til Daniels svar.

2. diskriminanten er sat til d = b^2 - 4ac

3. det fulde bevis kan findes på http://www.matema10k.dk/index.php?id=543


Svar #3
18. juni 2008 af tz (Slettet)

tak skal du have :)

- punkt 2. er jeg ikke helt med på? :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af moL1337 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning under punktet "nulpunktsbestemmelse" kan du finde løsningen på andengradsligningen (tilsvarende Daniels :)

Svar #6
18. juni 2008 af tz (Slettet)

mange tak for hjælpen begge 2 :-)

mit spørgsmål nummer 2 er dog stadig lidt uklart for mig? s:

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal løse den ligning der hedder 0=ax^2+bx+c. Dette gøres ved at finde diskriminanten og indsætte i x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)

Svar #8
18. juni 2008 af tz (Slettet)

yes, men hvad mener du med -sqrt ? det er der jeg står af? :)

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.