Matematik

Et spørgsmål til mundtlig matematik.

21. juni 2008 af Ponine (Slettet)
Jeg sidder her og er i fuld gang med at skrive noter til min sidste eksamen nemlig matematik, men jeg er gået i stå lige ved et spørgsmål og det jeg så vil spørge jer om er:

Er der forskellige fremstillinger af linjer i planen og rummet - ud over parameterfremstillingen?

Bliver nemlig spurgt om det.
Tak for hjælpen.

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2008 af Duffy

I planen:

liniens ligning

a(x-xo)+b(y-yo)=0

liniens parameterfremstilling

(x,y) = (xo,yo)+t(r1,r2)


I rummet er der kun liniens parameterfremstilling

(x,y,z) = (xo,yo,zo)+t(r1,r2,r3)

Skriv et svar til: Et spørgsmål til mundtlig matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.