Fysik
opgaver
27. september 2004 af
ninaolesen (Slettet)
er der en som kan hjælpe mig med to fysik opgaver??
natriumatomets energi i den første exiterede tilstand eV er større end energien i grundtilstanden.
beregn bølgelængden af det udsendte lys, når natrium henfalder fra den første exiterede tilstand,
hvor stor skal spændingsforskellen over et udladningsrør mindst være for at kunne xitere natrium i grundtilstanden???
natriumatomets energi i den første exiterede tilstand eV er større end energien i grundtilstanden.
beregn bølgelængden af det udsendte lys, når natrium henfalder fra den første exiterede tilstand,
hvor stor skal spændingsforskellen over et udladningsrør mindst være for at kunne xitere natrium i grundtilstanden???
Svar #1
27. september 2004 af frodo (Slettet)
du kan finde bølgelængden ved at bruge formlen:
E=H*frekvens og c=frekvens*lambda
Og mht spændindforskel, kan du vel beregne hvor stor spændingen skal være, før at der er den fornødne energi:
E=U*I*t
E=H*frekvens og c=frekvens*lambda
Og mht spændindforskel, kan du vel beregne hvor stor spændingen skal være, før at der er den fornødne energi:
E=U*I*t
Skriv et svar til: opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
