Matematik

logistisk vækst

22. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)
hvis man har den logistiske ligning

y'= r*y(M-y)

hvad kan man så forklare betydningen af konstanterne i udtrykket?

et der bare at r = proportionalkonstanten, men hvordan sætter man ord på porportionalkonstanten.
og M = maksimum/øvre ligevægt for funktionen.
y= den variable

har jeg fat i noget af det rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2008 af Johnny5 (Slettet)

Ja...Du har fat i det rigtigt.

Svar #2
22. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

super - tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2016 af cecjea (Slettet)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg ud fra den ikke-trivielle løsning skal bestemme y'(t). Dernæst skal jeg i sammenhængen fortælle, hvad henholdsvis konstanterne a og c er. Er der en, som kan give mig et mere uddybbende svar på konstanternes betydning?

y'(t)=-M/(1+c*(e^-a*M*t)^2)*c*(e^-a*M*t)*(-a*M)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2016 af peter lind

r fortæller noget om hvor hurtig y ændrer sig. M er en ligevægt. y vil bevæge sig mod M og vil opnå det efter uendelig lang tid, med mindre y = M så vil y forblive konstant M


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2016 af cecjea (Slettet)

Hvordan påvirker det så integralkurven?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2016 af peter lind

Kurven vil have y=M som asymptote. r fortæller nogt om hvor stejl kurven er


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2016 af cecjea (Slettet)

Tak! Hvad med konstanten c?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. december 2016 af peter lind

C er bestemt af begyndelsesværdierne. Den fortæller altså hvor på en kurve det hele starter


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2016 af cecjea (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.