Generelt
s. = skilling og d.=dusin eller?
24. juni 2008 af
Chabu (Slettet)
Har en tekst med nogle budgetter fra England i 1833, hvor der i den første kolonne står s. og i den næste står d.
Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af hvad de to bogstaver står for - er min egen formodning rigtig eller er der nogen der kan hjælpe?
Og så bare for en god ordens skyld, er s. så mere værd en d.?
Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af hvad de to bogstaver står for - er min egen formodning rigtig eller er der nogen der kan hjælpe?
Og så bare for en god ordens skyld, er s. så mere værd en d.?
Svar #1
24. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
Det er shillings og pence (I ol' england var d forkortelsen for pence - kom af romersk denarius)
Så vidt jeg husker gik der (før 1971) 12 pence på en skilling og 20 skilling (shillings) på et pund. De er skøre de briter.
Så vidt jeg husker gik der (før 1971) 12 pence på en skilling og 20 skilling (shillings) på et pund. De er skøre de briter.
Skriv et svar til: s. = skilling og d.=dusin eller?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
